Ingrediënten
– 4 rijpe bananen (3 voor in het beslag, 1 voor erop)
– 3 á 4 medjool dadels
– 2 grote theelepels cacao poeder 1 grote theelepel kaneel
– 3 eieren
– 1 cup havermout
– 1 theelepel bakpoeder (wijnsteenbakpoeder)
– Hand walnoten
– Hand rozijnen
– Wat sesamzaadjes voor de versiering
Bereidingswijze
– Mix de 3 rijpe bananen met de 3 eieren
– Voeg 1 cup havermout toe en mix nog een keer goed alles
door elkaar
– Voeg vervolgens de dadels toe en mix nog een keer met de
staafmixer of keukenmachine
– Roer de cacao en het kaneel poeder, bakpoeder, walnoten en
rozijnen zachtjes door het beslag heen
– Smeer de bakvorm in met kokosolie en voeg daarna het
beslag in de bakvorm
– Snij de banaan door de helft en leg het voorzichtig op de
bovenkant van de cake, strooi wat sesamzaad erover heen en versier met wat
walnoten
– Zet hem daarna in de oven op 180C for ongeveer 30 minuten.
Hou de cake goed in de gaten! Laat hem daarna in de oven staan tot hij is
afgekoeld en geniet daarna van je bananenbrood.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten