zondag 1 februari 2015

Havermout banaan ontbijtje

Nu het buiten koud is en het nog zo lang duurt tot de zomer heb ik altijd de behoefte aan een lekker
vullend ontbijt. Havermout is dan de perfecte keuze! Havermout bevat namelijk veel antioxidanten, weinig calorieën, vult goed en verlaagt ook nog eens je cholesterol gehalte. Met een goede kom havermout zit je zeker tot de lunch helemaal vol. En het mooiste is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Je kunt je favo fruit afwisselen en er alle soorten en maten superfoods aantoe voegen, waardoor het nooit bij een saai kommetje blijft.

Ter inspiratie plaats ik hier een super lekker banaan havermout ontbijtje. Banaan is een hele fijne combi met havermout omdat het een natuurlijke zoetstof is. Zo kun je dus tegelijk een healthy start maken en 's ochtends zoet ontbijten.

Havermout Banaan Ontbijtje
Ingrediënten 
- een kop amandelmelk (ongezoet)
- flinke hand havermoutvlokken
- 1 banaan
- 2 eetlepels kokosreepjes
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel cacao nibs (optioneel)
- 2 eetlepels lijnzaad (optioneel)

Bereidingswijze
- Kook de melk in een pan en voeg daarna de havermout en lijnzaad toe. Laat daarna op een laag vuurtje nog een paar minuten pruttelen.
- Voeg als het bijna klaar is de banaan en de honing toe zodat de banaan zacht wordt.
- Doe je havermout papje in een kom en gooi de cacao nibs en kokosreepjes er over.
- Geniet van je verantwoorde ontbijtje!

Ik ben erg benieuwd wat jullie van dit recept vonden.
Fijne dag verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten